Klubben för alla nordbor

Galleri

Senaste festen var den s.k PERSONALFESTEN den 4 februari . Styrelsen bjöd på mat och dryck till alla klubbmedlemmar som deltagit ideellt i klubbens skötsel. Festen blev som vanligt lyckad med nöjda festdeltagare.

VINTERFEST DEN 20 JANUARI 2018

Denna fest blev en mycket trevlig sådan. Med god mat och en del roliga lekar.

Vi har haft såväl, lucia, jul som nyårsfirande på klubben Dessa fester var de sista för året 2017.

HÖSTFEST 18 NOVEMBER 2017

Denna kväll bjöds på en fantastisk middag med härligt kött och en fantastisk svampsås. Egenplockade svampar förstås. Det blev efterrätt, kaffe och kaka. Till allt detta kunde man ta en svängom till levande musik.

KRÄFTSKIVA 21 OKTOBER 2017

Den 21 oktober hölls höstens första fest. Som vanligt var det kräftskiva. Det serverades paj till förrätt och sedan kräftor och räkor. Både spanska langostinos som svenska räkor. Allt förträffligt gott.

VINTERFEST 2017

Den 21 januari gick årets första fest av stapeln. Det var vinterfesten. Denna dag var namnet mycket väl valt då det var riktigt snålkallt. Det bjöds på god mat, sång, roliga historier, gissningslekar och lotteri. Dessutom blev det också lite dans.

LUCIA 13 december 2016

Surströmming 8 november 2016

Så var det surströmmingsdax. Hela 48 personer hade samlats för att äta denna ”delikatess”.

 

Höstens första fest ”Kräftskivan”

Den 22 oktober hade vi en mycket trevlig kräftskiva på klubben. Goda kräftor och fina ”langostinos”. De senare för dem som inte ville ha kräftor. Kvällen började, som vanligt, med en drink utanför för att sedan kallas in dit där kräftorna väntade. Det blev en trevlig kväll med musik i form av gitarrspel och bas. Man spelade många gamla godingar från 60- och 70-tal.

 

”Vårfest” 16 april

Denna dag höll Club Nórdico den sista festen för säsongen. Gästerna bjöds på god mat i form av förrätt med laxtoast, huvudrätt var fläskfilégryta med ris och grönsaker. Som efterrätt bjöds på en typisk 70-talsdessert nämligen persikohalvor med toscaöverdrag.  Glatt humör med roliga historier och en hel del sång gjorde festen lyckad. Nästa fest på klubben blir i oktober då det startas med kräftfest.

Påsk- och jubileumsfest. Club Nórdico 15 år

Den 26 mars hade vi en kombinerad påsk- och jubileumsfest. Detta eftersom Club Nórdico funnits i 15 år i år. Många medlemmar ville komma på denna fest så det blev fullt hus. Ca 70 personer deltog. Det bjöds på en påsktallrik med sill, gravad lax, ägg, laxfylld tunnbrödsrulle, marinerad kalkonfilé. Därefter var det köttbullar och prinskor, janssons frestelse mm. Middagen avslutades med  tårta och kaffe med avec. Stämningen var god från allra första början. Alex var konferencier och visade bl.a bilder från klubbens 15 år. Det blev mycket sång, sketcher och roliga historier.

Räkfest (Räkfrossa) 20 februari 2016

Denna fest inleddes med en drink och lite tilltugg. Skillnaden mot vanliga fester var att detta fick intas inomhus. Ute blåste det halv storm, hade man stått där hade drinken blåst ur glasen. Därefter var det dags att sätta sig till bords. Man serverades en ”tacopaj” till förrätt, allt för att grunda för huvudattraktionen. Sen kom räkorna! Goda var de, riktiga norska räkor. Till efterrätt serverades det en frisk fruktsallad. Lotterier var det förstås, man kunde vinna allt från Whiskey och Soberano till strandhandduk med keps. Lite dans blev det också.

Personalfest 6 februari 2016

Denna fest är speciellt till för alla de som vecka ut och vecka in ställer upp för klubbens verksamhet. Efter en välkomstdrink fick man sätta sig till bords för att äta en god räkcocktail, kalkon med senapssås och till efterrätt kaka med vaniljkräm, jordgubbar och grädde.

”Vinterfest” den 23 januari 2016

Denna fest blev den första på det nya året. Många hade slutit upp för att vara med.Det bjöds på god mat och dricka. Sång och historier var det som vanligt.

 

 

 

Nyårsfirande 31 december

Vi detta tillfälle bjöds det på en nyårstallrik med div. godsaker. I god tid före 12-slaget gav man sig iväg till ”El Ayuntamiento” för att fira in det nya året. Detta gjordes på sedvanligt sätt med vindruvor och Cava. Sedan var det efterfest hos familjen Johansson/Nilsson.

Julaftonsfirande 24 december.

Deltagare till denna kväll fick sig till livs en stor buffé med alla sorters julmat.

Luciafirande 12 december

Denna dag firades traditionellt luciafirande på klubben. Det blev luciatåg, mat och musik. Musiken stod Calle och Stig för. Maten bestod av  kall och varm tallrik.

 

 

 

Höstfest 21 november

Ca 60 personer samlades för höstens fest. Man bjöds på en trerätters middag. Som vanligt med musik, lite dans och roliga historier

Kräftskiva 24 oktober

Den 24 oktober var det dags för kräftskivan. 64 personer deltog och fick njuta av delikata kräftor, räkor (langostinos) och en DSC06558utsökt paj. Kvällen blev mycket lyckad. God mat och trevliga människor.

Surströmmingsfesten den 15 oktober

Den 15 oktober var det dags för årets surströmmingsfest. Ett antal älskare av denna traditionella mat infann sig för att äta och ha trevligt. Kvällen blev lyckad. Den föregicks av en hel del osäkerhet då det visade sig att man grävt upp gatan och stängt av allt vatten under en stor del av dagen. Detta ordnade sig till slut och festen kunde genomföras till glädje för alla deltagare.